«Wienerbrød for tilværelsen»

Folkets favoritt er alminnelige wienerbrød

Andreas Hansen har bakt våre wienerbrød siden han begynte hos Evensen’s Bakeri & Conditori på 90-tallet, og det er blitt en av hans spesialiteter. Ingen baker wienerbrødene som han, sier Bjarne. Han har virkelig tatt opp arven etter min far. Nå skal også Kongsvinger-markedet få nyte godt av Andreas sin wienerbrød-bakst. Og inne på Gjedtjernet gård har Farmen-deltakerne bakt de samme wienerbrødene siste uken.

«Forpakterne på Gjedtjernet gård» er noen av få som kjenner til hemmelighetene som ligger bak «Wienerbrødene for tilværelsen»

De fikk låne oppskriften og fikk en innføring i fremgangsmåten da en del av ukesoppdraget nettopp var å bake 100 wienerbrød til barneselskapet på Storgården.

Flinke bakere på Gjedtjernet gård

Det var Irene og Karianne som fikk hovedansvaret for wienerbrød-baksten inne på gården. De gjorde en kjempegod jobb og leste oppskriften og fremgangsmåten riktig, sier Andreas. De gjorde faktisk «alt» riktig, men hadde bare litt uflaks under stekingen. Riktig og stabilt jevn varme er viktig for å få god heving og riktig farge på baksten.

Wienerbrød for tilværelsen siden 1895

Våre wienerbrød kjevles for hånd, slik det ble gjort fra gammelt av, og med mye og godt smør får de den gode smørsmaken. Det er ekte smaksopplevelse, sier Andreas. Han blir aldri lei av å bake wienerbrød. Det er ikke uvanlig at han jobber med leiver som gir rundt 300 wienerbrød.

Å bake wienerbrød er ganske tungt arbeid når vi kjevler på gamle-måten, men likevel utrolig gøy, sier Andreas.

 

Våre wienerbrød ble også tema hos Wenche Andersen på God Morgen Norge

En livsstil å være baker

– Det som gjør jobben min så givende, er at vi baker etter de gamle oppskriftene, og mye også etter gammel fremgangsmåte, sier Andreas. Med fantastisk gode tilbakemeldinger fra kundene og tomme hyller til kvelds, vet jeg at jeg kan bake enda flere neste dag.

Selv om arbeidsdagen begynner på natta gir det Andreas masse energi og glede når h an vet at det han baker, i ordets rette forstand – går unna som varmt hvetebrød.

-Du får alltid nystekte wienerbrød hos oss, smiler den glade bakeren. – Det skal bli spennende å få være med på satsingen i Kongsvinger, og jeg gleder meg til å bake enda flere wienerbrød, sier wienerbrød-spesialisten, Andreas Hansen.

 

Wienerbrød er Andreas sin spesialitet!

 

Gleder oss til å levere til Telegrafen

Daglig leder Bjarne Evensen, ønsker alle velkommen innom til en trivelig og tradisjonsrik handel hos Evensen`s Bakeri & Conditori på Kirkenær. Fra 26. November kan vi også ønske nye kunder på Kongsvinger velkommen til utsalget på Telegrafen. Der vil vi blant annet selge de populære wienerbrødene og flere av våre andre populære bakervarer.

 

Daglig leder Bjarne Evensen