Tilbake til tidligere brødoppskrifter

Bjarne og Odd Evensen

Bjarne gjeninnførte tidligere i år pappas resepter på bakeriets brødbakst. Det er senior godt fornøyd med. Holdbarhet, stabilitet og smak synes jeg har et meget høyt nivå nå fortsetter Mesterbaker Odd, som selv drev Evensen`s Bakeri & Conditori fra 1969-1997, for så å bistå bedriften i enda en del år.

Bjarne repliserer at man håper å riste støvet av et par kjære brødtyper til etter at julestria er over. Noen husker kanskje Feriebrød, Helkornbrød og Vitabrød. Vi satser på å få til noe sier Bjarne.

Duften og smaken av god gammeldags «hjemmebakst» er noe man stadig er på jakt etter. Selv har jeg vært på jakt i arkivene etter de oppskriftene som etter min mening har vært de beste – og funnet dem frem. Nå fylles bakeriet av dufter fra blant annet pappa Odd sin fabelaktige brødbakst.

Hos Evensen`s Bakeri og Conditori får du rykende ferske bakervarer rett fra egne ovner. Nesten alle bakervarene våre har en historie å fortelle. En av historiene er knyttet til de nye «gamle» brødene.

-Brødene bakes nå etter pappas oppskrifter igjen og smaker aldeles vidunderlig, sier Bjarne Evensen.

Da vi fant pappa Odds oppskrifter var jeg ikke i tvil om at disse brødene måtte på plass i hyllene igjen. Jeg husker godt den gode baksten og var veldig spent på om vi skulle greie å gjenskape de gamle gode brødene. Det mener jeg vi har greid. Vi benytter nå disse brødoppskriftene på permanent basis. Flere «nygamle» vil komme i hylla etter hvert. Smakfulle og holdbare brød selger også best, sier Bjarne.

Brødbakst jeg husker fra barndommen

Pappas brød som ble bakt i bakeriet her på Kirkenær var de beste i hele verden, minnes Bjarne. Han kjenner duften, smaken og konsistensen den dag i dag.

Pappa arvet flere av de gode brødoppskriftene fra sin far og farfar – min oldefar-  sier Bjarne. En ting jeg er sikker på er at det på den tiden ikke var snakk om industriell produksjon. Håndverket er det vi fortsatt setter øverst på lista i prosessene, som vi er veldig stolte av.