Det går rykter om Bjarnes fristelser på Gjedtjernet Gård

Å få være med på Farmen-markedene har vært en spesiell og morsom opplevelse, sier Bjarne Evensen. Glåmdalen omtalte i går vår deltagelse i Farmen.

Evensen’s Bakeri & Conditori AS var allerede en godt etablert familiebedrift i 1918. Bakeriet hadde på den tiden allerede vært i drift i hele 23 år. Evensen’s Bakeri & Conditori ble etablert i 1895.

Derfor synes grunnleggerens oldebarn, Bjarne Evensen, at det er stas å få være med på Farmen, skriver Glåmdalen.

Les hele saken i Glåmdalen her (+sak).

Fra Glåmdalen

Mye som fristet deltakerne

-Ja, dette har vært en helt spesiell og morsom opplevelse, sier Bjarne. I salgsboden på markedet har jeg hatt med mange søte fristelser fra tiden rundt 1918, og tidligere (skal sies at jeg fikk i oppdrag å krydre med noe ekstraordinært, som nok kom i salg noe senere). De mest populære varene har helt klart vært sjokoladekake, wienerbrød, skolebrød og karameller. Med unntak av karameller er disse varene selvsagt i disken vår også den dag i dag, sammen med et knippe «Farmen-produkter til, som Prinsessekake(god gammeldags gjærbakst), Delicatessebrød, Pandabrød (to brød basert på rug), Snipper og Thebrød.

Bjarne og Odd Evensen

Vi satser på de gode gamle oppskriftene

Det unike med Evensens Bakeri & Conditori er at de har gått tilbake til og holder på tidligere generasjoners oppskrifter, noe kundene har satt stor pris på.

– Som familiebedrift med over 120 års sammenhengende virksomhet er vi opptatt av å ta vare på tradisjonene, sier Bjarne. -Det var derfor vi tok fram igjen flere gamle brødoppskrifter, noe kundene våre har satt umåtelig stor pris på. Vi ønsker å skape litt nostalgi med våre bakevarer, og det passet godt inn i konseptet på Farmen-markedet.

Du vil kanskje lese: Tilbake til tidligere brødoppskrifter

Wienerbrød

Solgte hundrevis av skolebrød og wienerbrød på åpent marked

At vi har vært med på Farmen har skapt nysgjerrighet både lokalt og utenfor kommunegrensen. Det er utrolig gøy å stadig se nye kunder komme innom oss for å kjøpe bakevarer og å få bedre kjennskap til vår historie.

Da vi var med på det åpne markedet lørdag, klarte vi nesten ikke å ha nok skolebrød og wienerbrød. Det gikk hundrevis av disse, sier Evensen.

Du vil kanskje lese: Ferske brødvarer selger godt i gårdsmarkedet hos Skarstad