Konditorlærling Camilla Fjeldseth

Bildet viser Camilla Fjeldseth som holder i en sjokoladekake

Marsipankaker er den store favoritten. Krumkaker hvis hun må velge fra julemenyen. Eller «stryll» som det heter på hennes egen dialekt. Camilla Fjeldseth er nemlig født og oppvokst i valdresbygda Leira, og er temmelig fersk konditorlærling hos Evensens Bakeri & Conditori AS på Kirkenær.

-Jeg begynte tirsdagen etter farsdag i høst, og har det helt topp. Jeg var på besøk her en gang tidligere i høst, og likte meg med en gang. Det er et helt supert miljø og veldig flinke folk her i bakeriet. Jeg lærer noe nytt hver eneste dag, smiler den unge damen, som er travelt opptatt med småkakebakst i disse førjulsdagene.

Bestefar fra traktene

Det er ikke bare på den nye jobben at den blide ungjenta trives. Hun har tatt med seg samboeren fra hjemtraktene, Roy Arne Kolsrud Lindelien, og leid seg et lite hus på vestsiden av Glomma. Hun er godt kjent i området fra før. Bestefaren kommer nemlig herfra, og hun har tilbrakt adskillige sommerferiedager her i de dype skogene. Nå teller familien på knappene om de skal flytte etter.

-De har i hvert fall begynt å snakke om det. Lillebroren min flytter ganske sikkert sammen med oss til høsten. Han har lyst til å søke seg på videregående skole et eller annet sted i nærheten.

Lært å lage farmenkaka

Hun fikk bakegleden inn omtrent med morsmelka, og har vært med mor på kjøkkenet siden hun var liten jente. Fagbrev som institusjonskokk har hun allerede skaffet seg, og hun ser ikke bort fra at det blir enda et fagbrev i brødbakst når hun er ferdig med konditorfaget om to år minus noen uker.

-Det går mye i julekaker nå for tiden, men også de andre deilige kakene vi har bak disken. Særlig marsipankaka synes jeg er helt fantastisk god. Og så har jeg lært å lage den berømte farmenkaka som ikke finnes andre steder. Kjempegøy!