La banankaka bli påskens festkake

Hva passer vel ikke bedre til påske enn en knallgul, smakfull og holdbar banankake? Hos oss på Evensen’s Bakeri og Conditori baker vi den ekte tradisjonsrike banankaka, akkurat slik den ble laget i gamledager. Helt magisk god kake, sier kakeelskere.

Hvem husker vel ikke den smakfulle, knallgule bananformede kaka som i flere tiår har vært så populær. I moderne tid har både vi og andre forsøkt seg på nye oppskrifter og former på denne klassikeren, noe som førte til at den falt i popularitet. Vår erfaring er at det er de gamle opprinnelige oppskriftene som er de beste, derfor er vi tilbake til det gamle, sier daglig leder Bjarne Evensen.

Medeier og fungerende leder, Bjarne Evensen.
Medeier og fungerende leder, Bjarne Evensen.

Gammel oppskrift

Fordi vi er tilbake til den gamle oppskriften, som vi vet skaper et godt resultat og god smak, har vi kunder langveisfra som kommer spesielt for banankaka vår, og også for øvrige festkaker. Jeg vil faktisk si at den tradisjonsrike banankaka virkelig er ei festkake for alle anledninger.

 

Naturlig banansmak

Den ekte banankaka skal være formet som en banan og smørkremen mellom sukkerbrødlagene skal smake av banan. Prikken over i’en er det gule marsipantrekket som til slutt er penslet med sjokolade. Våre banankaker passer for inntil 8 personer.

Baker og medeier Andreas presenterer banankaker.
Baker og medeier Andreas presenterer banankaker.

Blitt populær igjen

Banankakene er blitt mer og mer populære igjen etter at de en stund ble litt glemt av kakeelskere. Nå har mange igjen fått øynene opp for denne gule og meget holdbare kaka.

Vi har gjennom flere år hatt faste kunder som har kommet langveis fra for å kjøpe våre banankaker, sier Evensen. Vi har til og med bakt banankake på bestilling for en kunde som skulle ha med seg nedover til Sør-Afrika for å besøke venner.

Banankake er, ved siden av wienerbrød, en av spesialitetene til vår konditor, Andreas Hansen.

BESTILL BANANKAKE TIL PÅSKE NÅ – Påskepris kr 105,- pr stk.