Alminnelige Wienerbrød er en av mine favoritter

Er det noen som kan de gamle oppskriftene og historien til Evensen’s Bakeri & Conditori er det Andreas Hansen. Han har vært baker hos Evensen siden han begynte der som lærling. I dag er Andreas 43 år og blant hans favoritter er de velkjente og ettertraktede alminnelige wienerbrødene med kanel og sukker.

Startet som utplasseringselev

Andreas sitt første bekjentskap i «bakstehuset» hos Evensen var da han var utplasseringselev i 8. klasse. At han hadde både interessen og håndlaget for faget ble raskt fanget opp og han fikk samme året sin første sommerjobb her.

Etter ungdomsskolen begynte Andreas på kokkelinja, men spesialiserte seg etterhvert innen konditorfaget. Han fikk lærlingeplass hos Evensen og det er han glad for. Han tok fagbrevet sitt her og fikk tilbud om fast jobb. Fra 2004, da bedriften ble omdannet til aksjeselskap kom han også inn på eiersiden.

Baking på den gode, gamle måten

Det som gjør jobben min så interessant, er at vi her baker etter de gamle oppskriftene, og mye også etter gammel fremgangsmåte, sier Andreas.

Våre wienerbrød skal håndteres og kjevles for hånd og ha den gode velkjente smørsmaken. Det er da du får den ekte smaksopplevelsen, sier Andreas.

Å bake wienerbrød er faktisk ganske tungt arbeid, men likevel utrolig gøy, sier Andreas. Leiven han jobber med i dag blir til 300 wienerbrød.

Du får alltid nystekte wienerbrød hos oss smiler en fornøyd konditor, som ønsker alle hjertelig velkomne innom til en god og tradisjonsrik handel hos Evensen`s Bakeri & Conditori på Kirkenær.

Wienerbrød laget på den gode, gamle måten. Velkommen innom!
Wienerbrød laget på den gode, gamle måten. Velkommen innom!